Home vlastita produkcija Istra(žitelj)

Istra(žitelj)

Vrsta: informativna emisija
Trajanje: 50 min
Termin: četvrtkom 20:30 (P), petkom 16:20 (R)
Urednici i voditelji: Ana Pisak, Vedrana Kučina

Opis: Emisija obrađuje aktualne teme vezane za područje Istre i problematiku s kojom se stanovnici poluotoka svakodnevno susreću. Upozoravamo na komunalne nedostatke, a kasnije izvještavamo o (ne)učinjenom. Predstavljamo odluke i nove zakone koji se značajno odražavaju na život svih građana, te potičemo polemičku i višestranu raspravu o pojedinim pitanjima kao što su primjerice cijene komunalija, efikasan ustroj javnog gradskog prijevoza ili zbrinjavanje otpada. Emisija gledatelje i educira, primjerice o načinima obračuna pojedinih komunalija kao što su naknade vode, struje, plina, odvoza smeća, cestarina, komunalne naknade za gradnju i sl.

Gledatelje informiramo i o mogućnostima uštede i stvarima na koje trebaju pripaziti. Istra(žitelj) je svojevrstan TV prozor u najbliže susjedstvo i ima zadaću tražiti i pronalaziti odgovore na pitanja svoje zajednice. Gledatelji ih mogu postavljati putem e-maila i otvorenih telefona. Na isti način i sami mogu predlagati teme koje ih zanimaju. Uz priče s terena i ankete, u studiju ugošćujemo i intervjuiramo zanimljive goste. Najčešće su to predstavnici političkih stranaka, načelnici, gradonačelnici, predstavnici županijske vlasti te stručnjaci iz određenog područja koji mogu dati kvalitetne i valjane informacije.

Povratak

Na web stranici se koriste kolačići za unaprijeđenje iskustva korisnika. Ako želite saznati više pročitajte naša pravila privatnosti. Prihvaćam Saznajte Više